Aşçı Temini

Aşçılar mutfaklarda görev yaparlar. Çalışma ortamı sıcak ve nemlidir. İş başında aşçılık mesleğinin gerektirdiği özel kıyafeti giyerler. Aşçılar birinci derecede malzeme ve aletlerle ilgilidirler. Zaman zaman işverenle, aşçıbaşı veya aşçı yamakları ile iletişim kurarlar.

Çalışırken dikkatli davranmazlarsa yanma tehlikesiyle karşılaşabilirler. İş genellikle gündüz yapılır ama günlük yemek listesinin hazırlanması ve gerekli planlamanın yapılması gece çalışmayı gerektirebilir.

BlueSistem tarafından size istihdam edilen aşçı neler yapar?

  • Yemeklerin hazırlanışı sırasında gerekli malzemenin tamam ve taze olup olmadığını kontrol eder,
  • Yapılacak yemek için gerekli malzemenin nasıl hazırlanacağını aşçı yardımcısına tarif eder,
  • Malzemeyi tarife uygun olarak tencereye veya karavanaya koyar,
  • Yemeği cinsine göre (zeytinyağlı, etli vb.) pişirmek üzere havagazı fırınına veya elektrikli ocağa yerleştirir,
  • Yemek pişince hava frikoya bırakır, bekletir, (sıcak servis yapılması gereken yemekleri sıcak sulu kazana koyar.)
  • Mutfaktaki alakart listesinde olan yemekleri hazırlar ve gerekirse süsler,
  • Gerektiğinde bizzat yemeği tabağa yerleştirerek servise hazırlar,
  • Mutfağın, kullanılan araç ve gereçlerin bakım ve temizliğini yapar veya – yaptırır.
  • Aşçı Yardımcısı Temini

    Aşçı Yardımcısı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak;

  • a) Temizlik ve sağlık kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
  • b) Günün mönüsüne göre yapılacak yemeklik malzemeleri mutfağa getirmek/getirilmesini sağlamak,
  • c) Yemeklik malzemelerin temizlenmesi, soyulması, ayıklanması, doğranması vb. işlemleri yapmak
  • d) Garnitür olarak kullanılacak yiyecekleri hazırlamak
  • e) Et ve sebze çeşitlerine göre çeşitli soslar hazırlamak
  • f) Etli, sebzeli, sıcak ve soğuk yemek çeşitlerinin pişirilmesinde aşçıya yardımcı olmak,
  • g) Kahvaltılık malzemeleri servise hazırlamak,
  • h) Gelen erzak malzemelerini depoya taşımak/taşıttırmak
  • i) Kullanılan araç ve gereçler ile malzeme ve donanımların ve mutfağın genel temizliğini yapmak/yaptırmak,
  • j) Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak
  • k) İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili kurallara uymak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
  • Bunun dışında ise ;

    -Tüm hazırlıklarda bölüm şefinin ve bölümde çalışan diğer ustaların istekleri doğrultusunda çalışır.

    -Tüm mutfağın ve çalışma alanlarının temizlik ve hijyen kurallarına göre olmasını sağlar.

    -Bölümlerde eksilen malzemelerin mutfağa getirilmesini sağlar.

    -Ustalarının taşınabilir ekipman ihtiyaçlarını sağlar tencere, tava vb. gibi.

    -Mutfağa gelen malzemelerin taşıma ve depolama işlerini yapar.

    -Herhangi bir sorun karşısında kısım şefine haber verir.

    -Büfelerin hazırlanması sırasında , taşıyıcı olarak görev yapar.

    -Büfelerden malzemelerin geri taşınmasını yapar.

    -Kirlenen ekipmanların bulaşık haneye götürülmesi işini yapar.

    -Bülümün periyodik temizlik işlerini yapar.

    SGM Özel Güvenlik Blue Sistem Pendik Medya